Ющенко порадив Януковичу, кого зробити прем'єром

Вівторок, 16 лютого 2010, 14:22
 

Президент Віктор Ющенко радить переможцю на виборах Віктору Януковичу не надавати прем'єрське крісло одно партійцю.

Про це Ющенко сказав на прес-конференції у вівторок.

"Проблемою номер один стали ті рішення, які консолідують Україну... Буде великою помилкою, якщо прем'єром стане людина від партії регіонів, хоча ймовірно, може 99 проти 1. Але це буде велика помилка, бо результати виборів як раз говорять про те, що перша особа держави повинна розуміти про місію консолідації", - сказав він.

"Не узурпувати владу, не монополізувати в тому числі виконавчу владу. Не робити помилок Тимошенко, коли формується фіктивна більшість через політичну корупцію, коли купуються депутати, вони ж так легко продаються", - наголосив Ющенко.

Він наголосив, що потрібно йьти на партійний діалог, що  змушує "корегувати пріоритети, навіть речі, які заявлені нещодавно віктором Федоровичем і про мову, і про флот чи НАТО".

"Для того є й політика, що це діалог, це корекція. Бо з такими позиціями я не думаю, що демократична сила моя, або інша можуть піти на зустріч і порозумітися", - зазначив він.

"Політика - це компроміс. Помилка буде через корупцію формувати  більшість парламенту і через цю штучну більшість формувати штучне формування партії регіонів в особі чи там Миколи Яновича (Азарова) чи людей, яких я поважаю", - додав Ющенко.

Українська правда