Спроба "НУ-НС" може завершитися провалом і недовірою уряду?

Четвер, 18 лютого 2010, 08:31

Бажання частини "НУ-НС" довести існування коаліції з БЮТ і Блоком Литвина може закінчитися провалом, бо у фракції не всі хочуть далі співпрацювати з БЮТ.

Таку думку висловив керівник лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут, передає "Німецька хвиля".

На його думку, вже незабаром може бути оголошена недовіра уряду на підставі недіючої коаліції та може початися 30-денний відлік зі створення нової парламентської більшості.

"Щодо багатьох депутатів фракції НУ-НС є великі сумніви, що вони підтвердять свою приналежність до коаліції з БЮТ і блоком Литвина. Оскільки вони вже бачать себе в іншому форматі коаліції, можливо в коаліції з Партією регіонів", - сказав Когут.

Він вважає, що у новому регламенті, на який посилається Володимир Литвин, вимагаючи підтвердити існування коаліції, такої чіткої вимоги для чинної більшості не має - і підтвердженням могли б бути підписи коаліціантів, які зберігаються у Верховній Раді.

Однак, за словами експерта, для депутатів настав вирішальний час, аби з них спитати про їхню конкретну роботу і досягнення.

"Це вимога нарешті з'ясувати формальний стан коаліції, є вона, чи ні", - сказав Когут.

Як відомо, спікер Володимир Литвин зажадав від "коаліції трьох" доказів, що вона існує, давши на це представникам трьох фракцій 10 днів.

Блок Юлії Тимошенко заявив, що не збирається нічого доводити Литвину, називаючи таку вимогу незаконною, а у частині фракції НУ-НС, групі "Народний союз - Наша Україна" заявили про готовність ще раз "підписатися" за наявну коаліцію.