Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

П’ята частина українців хоче одну державу з Росією?

Четвер, 18 лютого 2010, 14:37

Ставлення  українців до Росії, як і раніше, цілком позитивне.

Так, за даними останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 93% опитаних добре ставляться до Росії і тільки 4% - погано.

Не визначилися 3% опитаних.

Ця ситуація залишалася стабільною протягом 2009 року.

Тільки в квітні 2008 року спостерігалося погіршення - тоді, відповідно до опитування КМІС, до Росії добре ставилися 88% опитаних, погано - 7%, відзначено в прес-релізі КМІС з даними опитування, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Щодо бачення україно-російських відносин ситуація залишається практично стабільною протягом 2008-2010 років.

Відповідаючи на питання: "Якими б ви хотіли бачити відносини України з Росією?", тільки невелика частина українців (8%) відзначила, що між Україною і Росією повинні бути такі ж відносини, як і з іншими державами - із закритими кордонами, візами і митницею.

Переважна більшість опитаних (66%) вважають, що Росія й Україна повинні бути незалежними, але дружніми державами, із кордонами без віз і митниці. 22% українців вважають, що Україна і Росія повинні об'єднатися в одну державу.

Опитування громадської думки проведене КМІС 4-13 січня 2010 року. Методом інтерв'ю опитано 2040 респондентів, що проживають у всіх областях України, у Криму і Києві.

Статистична похибка вибірки не перевищує 2.3% для показників близьких до 50%, 2% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%, 1% - для показників близьких до 5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування