Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТОМЕНКО: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ ВИКИДАЄ ЧЛЕНІВ БЮТ З КОМІСІЙ

Вівторок, 2 лютого 2010, 10:34

Віце-спікер Микола Томенко звинувачує Партію регіонів в спробі фальсифікувати результати виборів через виключення членів виборчих комісій від БЮТ.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок.

"Як не повірити в нумерологію. Кажуть, що велика кількість шісток небезпечна для народу. У нас шоста сесія шостого скликання, а Партія регіонів зібрала 166 підписів за позачергове засідання. Це значить, що є намір зробити щось недобре з виборами", - заявив Томенко.

За його словами, робота йде в трьох напрямках.

Перший напрямок, на думку Томенка, зміни до закону про виборів, який дозволить проводити засідання виборчих комісій без кворуму у 2/3 голосів.

"Прийняти таке рішення - сфальсифікувати вибори", - попередив віце-спікер.

"В Донецькій області вже велика кількість членів комісій від БЮТ виключені за поданням членів ЦВК від Партії регіонів", - розповів він.

В разі, якщо Верховна Рада не ухвалить зміни в закон, тоді, за словами Томенка, "вже підготовлене подання від члена ЦВК від Партії регіонів Охендовського, яким ці ж норми пропонуються не через закон, а через рішення ЦВК".

"Ця постанова планується на п'ятницю, щоб вже ніхто не встиг зреагувати", - додав він

"Третій напрямок вже діє. Це робота щоденна. От я маю дані, які працюють комісії в непростих регіонах. Наприклад, Краматорську. Там є один чоловік, якого перетягли з БЮТ на сторону Партії регіонів. Засідання комісії оголошують на 15 годину,  а проводиться воно о 12. Ухвалюється відповідне рішення, а потім членів комісії від БЮТ за пропуски виключають. Таким чином, іде зачистка членів комісії від одного кандидатів в президенти", - заявив Томенко.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування