У ЦВК назвали основну загрозу зриву виборів

Вівторок, 2 лютого 2010, 12:01
 

Однією з загроз зриву другого туру виборів може стати відкликання кандидатами своїх представників з виборчкомів на заході та сході України.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Питання номер один полягає в тому, щоб усі без винятку як окружні, так і дільничні комісії в день голосування вчасно прийшли на роботу і відкрили виборчі дільниці", - сказав він.

"Щоб не було спокуси в одного з кандидатів відкликати своїх представників у виборчих комісіях на заході України, а в іншого на сході", - додав член ЦВК.

Магера висловив сумнів, що "кандидати гратимуться з вогнем і ставити під сумнів легітимність виборчого процесу". "Я вірю в те, що виборчий процес пройде належним чином", - наголосив він.

При цьому Магера висловив особисту думку, що навіть якщо на яку-небудь з виборчих дільниць прийде лише половина членів комісії, то вони повинні залишатися на своїх місцях і організувати голосування належним чином.

Магера вважає, що законопроект про внесення змін до закону про вибори, що планується прийняти у Верховній Раді, необхідно ухвалити в іншому вигляді.

Він вважає, що для повноцінного засідання окружної чи дільничної виборчої комісії необхідна наявність у кворумі більше половини зі складу комісії, тобто половина складу плюс один член комісії.

У протилежному випадку, Магера вважає, що можуть виникнути на базі однієї комісії дві - із представників кожного з кандидатів.

При цьому обидві частини комісії, одну з яких буде очолювати голова, іншу секретар, оскільки вони призначаються від різних кандидатів, будуть мати власні підсумки голосування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування