Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський шпигун відповість за українськими законами - СБУ

Вівторок, 2 лютого 2010, 17:57
Офіцер ФСБ, якого затримали в Україні за шпигунство, буде відповідати за українськими законами.

Про це заявили в прес-центрі СБУ.

"Мова не йде про шпигунські ігри, мова йде про протиправну діяльність іноземних спецслужб на території нашої держави", - зазначили в СБУ, коментуючи реакцію російської сторони на затримання їх шпигуна.

"Ми цю діяльність задокументували, правопорушника затримали. Порушено кримінальну справу. І ми будемо розслідувати її відповідно до українського законодавства", - заявили в прес-центрі.

Як відомо, в центрі громадських зв'язків ФСБ Росії підтвердили, що співробітник цієї російської спецслужби був затриманий на українській території.

У той же час, у ФСБ РФ зазначили, що це були дії у відповідь і були продиктовані вербовочною активністю спецслужб України щодо російських громадян.

"Про ситуацію, яка склалася, керівництво СБУ було своєчасно поінформовано. Викликає здивування той факт, що керівництво СБУ поспішило надати розголосу даному інциденту, оскільки зазвичай подібного роду ситуації врегульовуються по лінії взаємодії спецслужб", - підкреслив представник російської ФСБ.

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що українська спецслужба припинила агентурну акцію ФСБ Росії на українській території.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування