Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко згадав про судимості Януковича

Вівторок, 2 лютого 2010, 20:23
Рішення суду відносно несудимостей лідера Партії регіонів Віктора Януковича було підроблено у 2002-2004 роках.

Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко

Він розкритикував заяву генпрокурора Олександра Медведька, який, "ігноруючи докази фальшування документів щодо судимостей Януковича, намагається "відбілити" цього кандидата в президенти", повідомляє прес-служба Народної самооборони.

"Хочу нагадати, що ще у 2005 році обласне управління МВС у Донецькій області провело експертизу, під час якої й було перевірено папки із рішенням суду і у ході перевірки виявлено наступні докази", - сказав Луценко.

Він зачитав уривки з документів у яких зазначається, що у період з 2002 по 2004 рік не встановлені посадові особи Апеляційного суду Донецької області підробили ухвали президії Донецького облсуду від 1978 року про нібито відміну вироку Народного суду міста Єнакіеве від 1967 року відносно Януковича.

В.о. міністра також продемонстрував результати експертизи підпису судді у відставці Хованського, який стоїть на документах про зняття судимості, і який експертами встановлений як підроблений.

"На цих документах дуже чітко помітна різниця між автентичними підписами судді наприкінці 70-х років і підробленими підписами не встановленими слідством особами", - зауважив Луценко.

Він також звернув увагу на відмінність якості паперу на документах, що стосуються справи Януковича, на прошиті неодноразово іншим способом листи, а також на використання іншої друкарської машинки, ніж на подібних документах цієї течки.

"В результаті експертизи у 2005 році прокурор Донецької області Баганець порушує кримінальну справу, однак пізніше цю справу закривають. Прокуратурою України вона була витребувана і закрита за відсутністю складу злочину", - заявив в.о. міністра.

За словами Луценка, "будь-який правник пояснить, що якщо експертиза встановить підробки, закривати справу за відсутністю складу злочину неможливо".

"Це виключно політичне замовлення, яке виконала Генпрокуратура для відбілювання репутації Януковича перед його призначенням на пост прем'єра у 2007 році", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування