Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК побоюються розколу виборчкомів

Вівторок, 2 лютого 2010, 21:21
Ухвалення ініційованих Партією регіонів змін до закону про вибори президента може призвести до функціонування виборчих комісій у двох складах.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в ефірі 5 каналу.

"В такому вигляді, як законопроект був прийнятий у першому читанні, на жаль, бажання одну проблему усунути, може породити іншу проблему", - зазначив він.

"Усунути проблему неявки членів окружних і дільничних виборчих комісій від одного кандидата, може породити проблему функціонування комісії у двох складах", - наголосив член ЦВК.

За словами Магери, у цьому випадку "одну частину дільничної виборчої комісії буде очолювати голова комісії, а іншу секретар комісії".

"Кожен з них буде претендувати на роль комісії як органу", - наголосив він, додавши, що це "шлях у нікуди".

Як відомо, зміни до закону про вибори президента, які Верховна Рада має розглянути у середу, дозволять проводити засідання виборчих комісій без кворуму у 2/3 голосів.

Крім того, член ЦВК наголосив, що направлення до правоохоронних органів матеріалів про відмову лише представників Юлії Тимошенко брати участь у засіданнях окружкомів у Криму і Донецькій області - це "не зовсім вірний шлях".

"До ЦВК приходили факти з однієї сторони. Інших даних про іншу сторону немає, а ті, які надійшли, не беруться до уваги", - зазначив Магера.

"Моя пропозиція надіслати матеріали про ці факти не лише відносно членів окружкомів від кандидата Тимошенко, а й від кандидата Януковича, на жаль, не знайшла підтримки більшості членів ЦВК", - сказав він.

Крім того, коментуючи заяву глави ЦВК Володимира Шаповала про те, що члени комісії розвозять бюлетені в регіони на власних автомобілях і за свій рахунок, Магера заявив: "Його неповністю вірно зрозуміли".

"Мова йшла про те, що члени ЦВК не добираються службовим транспортом. Багато членів комісії добираються власним транспортом, за власні кошти. Я не вважаю, що тут є щось корупційне, чи таке, що порушує вимоги законодавства", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування