Суддя поскаржився ОБСЄ на регіоналів

Середа, 3 лютого 2010, 15:27

Голова Київського апеляційного адмінсуду Анатолій Денисов звернувся зі скаргою до спостерігачів ОБСЄ на дії депутатів-регіоналів.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"В останній час набули системного характеру вплив на суддів та втручання у діяльність суду з боку народних депутатів та Генпрокуратури", - йдеться в заяві Денисова.

За його словами, втручання здійснюється у різних формах - шляхом  постійної присутності депутатів у робочих приміщеннях суду, в тому числі і біля кабінетів суддів, які розглядають справи щодо виборів президента, безпосереднього втручання у здійснення правосуддя при розгляді таких справ, "безпідставного" ініціювання дисциплінарної відповідальності суддів із звільненням з посади судді.

"Тільки за останній тиждень таку відповідальність ініційовано стосовно 11 суддів з 33 працюючих в суді. Одночасно органами прокуратури з вигаданих підстав проводяться різноманітні перевірки із складанням протоколів про адміністративні правопорушення відносно голови суду та працівників суду", - зазначає Денисов.

"Суддів та працівників суду викликають на допити до Генеральної прокуратури для вирішення питання про порушення кримінальних справ", - додав він.

Як відомо, минулого вівторка депутати регіонали увірвались до Київського апеляційного адмінсуду, вимагаючи пояснити принцип розподілу виборчих справ.

Вони звинуватили голову суду Денисова  в лобізмі інтересів Тимошенко.

Як доказ вони нагадали, що саме цей суд "вночі" ухвалював рішення вигідні БЮТ, зокрема про поновлення члена ЦВК Анатолія Писаренка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування