"Регіони" кажуть, що Тимошенко системно бреше

Середа, 3 лютого 2010, 20:36
Ухвалені у середу зміни до закону про вибори президента гарантують, що відбудуться чесні вибори.

Про це заявила прес-служба Партії регіонів.

"Ця норма закону діє лише в тому випадку, коли члени виборчих комісій від Юлії Тимошенко відмовляться працювати в комісіях", - йдеться у повідомленні.

"В іншому випадку, якщо всі члени виборчих комісій вийдуть на роботу, діятиме стара норма закону", - наголосили у Партії регіонів.

"Твердження Тимошенко про те, що начебто прийняті поправки дають право викидати членів виборчих комісій за квотою БЮТ, є системною брехнею прем'єрки, яка у такий спосіб знову хоче задурити голову народу", - зазначається у повідомленні.

У свою чергу перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів) заявив, що "це закон максимум для двох днів - суботи і неділі".

"Тобто якщо сформовані комісії представниками кандидатів, і ці люди хочуть там працювати і будуть там працювати, цей закон залишиться тільки як засторога, щоб не зірвати вибори", - зазначив він.

"Фантазії на тему, що за допомогою голів рад зараз почнуть міняти всі комісії - це, по-перше, дуже складна річ, тому що потрібна причина для цього. Причини, які є в чинному законі, не дають можливості по симпатіях чи просто так це зробити", - наголосив регіонал.

Як відомо, у середу Верховна Рада ухвалила зміни до закону про вибори президента, яким скасовано кворум у 2/3 складу для виборчих комісій.

Прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що "регіонали" проголосували ці зміни, тому що "Віктор Янукович не вірить у свою перемогу, і тільки через фальсифікацію хоче здобути результат".

Крім того, говорячи про блокування регіоналами трибуни і президії парламенту в середу вранці, Лавринович заявив: "Коли вночі я отримав інформацію, що...вирішили організувати прихід на 6 ранку депутатів від БЮТ...це ж не для того, щоб вони прийшли і уважно вивчили, наскільки чисто прибрана сесійна зала, чи працює вся техніка".

Регіонал наголосив, що, за його інформацією, "депутати вирішили не дати можливість розглядати цей закон" і коли це стало відомо, то "депутати від Партії регіонів прийшли трошки раніше".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування