Ющенко підписав правила гри, бо дізнався про намір одного з кандидатів

П'ятниця, 5 лютого 2010, 11:44
 

Президент Віктор Ющенко зазначає, що підписав зміни до закону про вибори, бо отримав інформацію, що один з кандидатів може відкликати своїх представників з комісій.

Про це він сказав на нараді щодо забезпечення законності та правопорядку під час проведення другого туру виборів президента, передає УНІАН.

За словами Ющенка, десять днів тому він отримав інформацію про те, що одна зі сторін-учасниць виборів, якщо побачить, що програє, почне відкликати своїх представників з виборчих комісій.

Тому він вважає, що ухвалений парламентом в четвер закон сприятиме посиленню демократизації виборчого процесу.

Президент зауважив, що не можна допустити повторення на багатьох виборчих дільницях тієї ситуації, що спостерігалась під час першого туру виборів на одній дільниці в Київській області (у Білій Церкві на дільниці були відкликані члени комісії).

Ющенко погодився, що зміни до закону були внесені дещо пізно, але ними передбачено інструментарій, який не дає можливості блокувати роботу дільниць усіх рівнів.

"Закон серйозно виключив протидію виборам та їх саботаж", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося, ухваленим в четвер законом вилучено положення, за яким засідання виборчої комісії є повноважним, якщо у ньому бере участь не менше 2/3 складу комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News