Штаби Тимошенко і Януковича заважатимуть опонентам голосувати?

П'ятниця, 5 лютого 2010, 12:17

Перед другим туром виборів значно зросла кількість адмінресурсу і чорного піару.

Про це йдеться в звіті Комітету виборців України, поширеному напередодні виборів.

"Державні службовці, керівники підприємств і установ в більшості визначилися з підтримкою кандидатів і використовували своє службове становище для агітації, а іноді для тиску на підлеглих", - йдеться у звіті.

В у сіх регіонах КВУ фіксував численні факти поширення агітаційних матеріалів, що принижували честь і гідність конкурентів. Цим в рівній мірі зловживали штаби обох кандидатів.

Також КВУ прогнозує масове застосування технологій мобілізації штабами своїх виборців та створення штучних перешкод у голосуванні для виборців конкурента.

Вже сьогодні готуються комунальні та приватні перевізники для доставки виборців на дільниці. КВУ наголошує, що якщо процес транспортування виборців на дільниці не буде супроводжуватись агітацією, то це не є порушенням законодавства.

В той же час будь-яке перешкоджання (підкуп, погрози) виборцю здійснити своє волевиявлення є кримінальним злочином.

КВУ відзначає, що формування окружних і дільничних виборчих комісій пройшло у встановлений законодавством термін та спосіб.

Разом з тим залишилися з проблеми з матеріально-технічним забезпеченням роботи виборчих комісій. Є проблеми із передачею майна (кабінки, скриньки, канцтовари, печатки) від попередніх складів ДВК, оскільки керівництво попередніх ДВК часто відмовляється від співпраці.

КВУ також прогнозує, що через зменшення кількості членів ДВК ускладниться процес підготовки і організації голосування, що може призвести до черг на дільницях та затягування з підрахунком голосів. Додатковою проблемою можуть стати несприятливі погодні умови в день голосування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування