Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розвіяв сподівання і "жахачки" Тимошенко

П'ятниця, 5 лютого 2010, 12:48

Екс-кандидат у президенти Арсеній Яценюк вважає, що зараз людей на майданах для акцій протесту можна зібрати лише за плату.

"Сьогодні Майдан можна зробити, але тільки за гроші" - сказав він в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі", коментуючи заяву кандидата Юлії Тимошенко про готовність "підняти людей".

"На жаль, це зараз стало частиною політичної української культури. Коли збирають за гроші мітинги, коли збирають за гроші зустрічі, коли збирають за гроші підтримку", - констатував Яценюк.

"Так само, напевно, можна зробити Майдан. Але це вже не буде Майдан, це буде певна ілюзія Майдану. Це буде куплене повторення того, що вже неможливо повторити", - наголосив він.

"Я не вірю в Майдан. Тільки у дійсно скликаний людьми, які мають певні цінності і покликання", - додав Яценюк.

Він вважає, що зібрати "Майдан" було би реально, "якби ідея Майдану не була так дискредитована тими людьми, які його розпочинали".

Крім того, коментуючи ухвалення змін до закону про вибори президента, він дав зрозуміти, що не бачить ризику зриву виборів у них як таких.

"Тут треба дати виключно юридичну відповідь, а не політичну. Що ці зміни передбачають? Те, що якщо одна половина комісії відмовилась приходити на засідання комісії, то таке засідання все рівно правомочне. Тому є відповідь дуже проста: просто прийдіть на засідання комісії!", - сказав Яценюк.

"І ці зміни не мають ніякого впливу ані на виборчий процес, ані на процедуру голосування. Самий простий варіант зриву виборів - це просто не прислати своїх членів у комісію. Зробить це та сторона, яка зрозуміє, що вона програла вибори в тому чи іншому окрузі", - наголосив він.

Яценюк переконаний: "Ці зміни спрямовані на одне - на те, щоби члени виборчих комісій все ж таки прийшли. І на те, щоби та сторона, яка програла чи то на Заході, чи то на Сході, не зловживала законом і завдяки цим маніпуляціям не визнавала результати виборів в тому чи іншому окрузі такими, що не відбулись".

"А є друга частина - політична. Бо кожен буде кричати "Тримай крадія!" у тому випадку, якщо він програє вибори. Це вічна гра - українські вибори. Нічого не змінилося в цьому питанні. І чи прийнятий цей закон чи не прийнятий цей закон, все рівно будуть говорити про фальсифікації. Сумнівів немає", - сказав екс-кандидат у президенти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування