Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний: Розмови про переформатування коаліції - це лихоманка

П'ятниця, 5 лютого 2010, 13:21
 

Голова виконкому "Нашої України" Роман Безсмертний не вірить у переформатування коаліції після президентських виборів.

"Я переконаний, що Україна йде до парламентських виборів. Усі розмови про те, що буде якесь переформатування коаліції... я не вірю в це", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На його думку, можливість переформатування може негативно відбитися на підтримці виборцями тієї чи іншої політичної сили, що знаходиться в парламенті.

"Якщо ти пішов до виборців і сказав, що буде така конфігурація, а потім вступив навпаки, зрозуміло, що тебе списали", - сказав Безсмертний.

Усі заяви як Віктора Януковича, так і Юлії Тимошенко про впевненість у можливості переформатування коаліції Безсмертний назвав "виборчою лихоманкою".
При цьому він висловив переконання, що президент не має відношення до коаліції.

"Нам кажуть, ми будемо працювати так, що знайдемо мотиви все зробити, щоб змінити коаліцію... Скажіть мені, будь ласка, а яке взагалі відношення президент має до коаліції?", - підкреслив Безсмертний.

"Як тільки з парламенту виходить певна персона, стає президентом, вона стає чужою для парламенту", - додав він.

Безсмертний зазначив, що "робити такі заяви, що там хтось когось перекупить це велике перебільшення можливостей тих, хто це заявляє".

Він назвав сумнівним варіант переформатування коаліції.

"Навряд чи це можливо в цій ситуації... Повноваження президента не такі, щоб серйозно вплинути на ситуацію в залі. Там завжди буде корпоративний інтерес, який буде домінувати над питаннями коаліції", - сказав Безсмертний.

Також він висловив переконання в тому, що "в Україні, якщо не разом з місцевими виборами, то восени парламентські вибори обов'язково будуть".

Крім того, на думку Безсмертного, "Майдану-2010" після президентських виборів не буде.

"Чому не буде Майдану-2010? Тому що обидва учасники не думають про людей, вони охоплені власною жадобою до влади", - сказав він.

"Коли відбувається те, що ми бачимо зараз... людей обдурити неможливо. Тому очевидно, що ніяких повторень тієї історії не буде ні цього року, ні в наступне десятиліття", - додав Безсмертний.

На його переконання, якщо й буде "якась подоба "Майдану", то з самого початку це буде "фарс" для самих учасників, а потім "трагедія" буде для всієї України.

"Але очевидно, що повторення як такого Майдану просто не буде", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування