Люди Тимошенко скаржаться на тиск у Донецьку

П'ятниця, 5 лютого 2010, 14:37

У Донецьку готуються фальсифікації президентських виборів, заявляють члени виборчих комісій - представники Юлії Тимошенко.

"Підготовка до фальсифікацій (у Донецькому регіоні) носить небувалий розмах", - сказала член окружної виборчої комісії територіального виборчого округу N44 (Кіровський і Петровський райони Донецька) Ольга Князєва на прес-конференції в Києві в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, окремі члени виборчих комісій від БЮТ одержують повідомлення з погрозами.

У свою чергу секретар окружної виборчої комісії в територіальному виборчому окрузі N48 від Юлії Тимошенко Олена Рачкаускене повідомила про такі факти тиску на членів виборчих комісій, як ушкодження коліс на автомобілях, розбивання скла у будинках.

Рачкаускене також заявила про тиск із боку правоохоронних органів.

За її словами, Управління по боротьбі з оргзлочинністю в Донецьку направило запити, у тому числі і за місцем її роботи, у якому просить надати інформацію про те, чи не зловживає вона службовим становищем. Це секретар окружкому розцінила як тиск у зв'язку з виборами.

Депутат Краматорської міської ради Наталя Возович спростувала заяву Партії регіонів про спробу представників БЮТ зірвати в цьому регіоні вибори шляхом неявки на роботу.

"Ні фізично, ні практично представники від БЮТ зірвати в цьому регіоні вибори не можуть, оскільки всі комісії знаходяться під впливом Партії регіонів", - підкреслила вона.