Війська не підуть охороняти ЦВК

П'ятниця, 5 лютого 2010, 19:42

Внутрішні війська МВС не приступлять в суботу до охорони ЦВК через те, що в розпорядженні президента не вказана точна дата.

Про це заявила прес-секретар Головного управління Внутрішніх військ МВС Світлана Павловська.

"Внутрішні війська не приступлять в суботу до виконання обов'язків з охорони периметра ЦВК відповідно до вимоги президента, оскільки в самому указі немає слова "негайно" і не вказана дата, коли внутрішні війська повинні заступити на службу", - сказала вона.

За словами прес-секретаря, після оприлюднення відповідного рішення президента, внутрішні війська почали готуватися до забезпечення охорони біля будинку ЦВК, але, як з'ясувалося, в самому тексті документу не зазначено час заступлення на службу.

Павловська підкреслила, що начальник управління держохорони (УДО забезпечує охорону всіх державних будівель, в тому числі, будівлі ЦВК всередині приміщення) прийняв рішення не залучати внутрішні війська до охорони зовнішнього периметра.

"Але ми готові в разі необхідності приступити до цих обов'язків", - додала вона.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть внутрішні війська приступити до охорони зовнішнього периметра ЦВК і без указу президента, Павловська сказала, що це можливо при відповідному рішенні начальника УДО. 

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко доручив внутрішнім військам МВС забезпечити охорону зовнішнього периметра ЦВК.

Інтерфакс