Третьяков демонстративно порвав з Ющенком

П'ятниця, 5 лютого 2010, 21:17
Заступник голови фракції НУ-НС Олександр Третьяков виходить з партії "Наша Україна".

Про це він повідомив УНІАН.

За словами Третьякова, він вважає надалі принципово неможливим для себе перебування в лавах партії, почесним головою якої є президент Віктор Ющенко, після того як глава держави підписав зміни до закону про вибори президента.

"На мій погляд неприпустимо, коли президент, який має бути гарантом Конституції, підписує закон, який під приводом вдосконалення виборчих норм відкриває шлях до ще більших порушень виборчого законодавства", - сказав він.

"Як відомо, утриматись від такого кроку президента закликали кваліфіковані експерти, авторитетні європейські інституції, однак він проігнорував їхню думку", - наголосив депутат.

"Крім того, президенту так само було відомо, скільки кричущих порушень було допущено при прийнятті самого закону в парламентській залі. Однак він пішов на цей крок, причому, судячи зі швидкості підписання законопроекту, зробив це без сумнівів та вагань", - заявив Третьяков.

Він зазначив, що "Наша Україна" завжди була для нього "політичною силою, що відстоювала засади демократії та парламентаризму, була противагою узурпації влади в країні будь-ким".

"Однак останні дії президента різко розходяться з цими принципами. Тому, яким би важким це рішення не було для мене, не бачу можливим для себе перебування в партії", - сказав депутат.

"Ми по-різному бачимо демократію з Віктором Ющенком. Моя мовчазна згода певною мірою була б підтримкою дій президента", - сказав Третьяков.

Як відомо, раніше він заявив, що готовий стати членом позафракційної групи Сергія Тігіпка після закінчення виборів президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування