Тимошенко забула назву ради, яка вирішує долі суддів

Субота, 6 лютого 2010, 01:20
Прем'єр Юлія Тимошенко забула назву Вищої ради юстиції.

В ефірі програми "Кращий кандидат", яка транслювалася на трьох телеканалах - ICTV, Першому національному і 5 каналі, вона заявила: "У нас є Київський апеляційний адміністративний суд, на якому замикається перша інстанція судових спорів по виборам".

"Коли судді спробували приймати правосудні рішення і показувати, що вони здатні тримати позицію...Генпрокуратура дійшла до того, що порушила проти них кримінальні справи", - сказала Тимошенко.

"Зараз цих суддів кожен день, кожну годину запрошують на допити, погрожують звільненням і кажуть, що якщо хоч ще одне правосудне рішення буде прийнято, якщо вони не підтримають іншу політичну силу незаконними діями і рішеннями, то вони будуть потім сидіти у в'язниці", - зазначила вона.

"І по одному з суддів, голові суду, навіть подали до Вищої...забула", - сказала Тимошенко, після чого присутні в студії експерти та журналісти підказали їй: "Вищої ради юстиції".

"До Вищої ради юстиції подали подання на його звільнення. Ви уявляєте, до чого доходить? До якого абсурду? Я, в тому числі, хочу подякувати керівництву Вищої ради юстиції, що вони не розглядають ці пасквілі", - продовжила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування