У Донецькій області знову говорять про грузинів, обіцяючи: "бєспрєдєла" не буде

Субота, 6 лютого 2010, 14:16

У Донецькій області з приватними візитами перебувають близько 300 громадян Грузії, заявив голова Донецької облради Анатолій Близнюк.

Як сказав він на прес-конференції в Донецьку в суботу, це ті ж громадяни, які намагалися втручатися у виборчий процес під час 1-го туру виборів президента України 17 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми чули різні думки - є грузини, немає грузинів. Є грузини. До трьохсот осіб. Але вони тут не мають жодних документів. Один приїхав у гості, інший - до сестри, третій - ще до когось...", - зазначив Близнюк.

"Які проблеми? Жодних проблем! Вони мають право тут бути, але бєспрєдєльнічать так, як вони хотіли зробити в першому турі голосування, цього 100% не буде", - заявив голова Донецької облради.

Як відомо, перед першим туром президентських виборів в Україну, і зокрема в Донецьк, прибули декілька сотень громадян Грузії, які мали намір виступати в ролі спостерігачів.

Однак соратники кандидата в президенти Віктора Януковича і його прихильники стверджували, що грузини прибули за узгодженням з Юлією Тимошенко для зриву виборів. Партія регіонів звинуватила Грузію в планах утручання у внутрішні справи України, оскільки Тбілісі домагався реєстрації понад 2000 спостерігачів.

У підсумку, вони так і не були зареєстровані в ЦВК у якості спостерігачів.

Крім того, прокуратура Кіровського району Донецька порушила кримінальну справу за фактом підробки й використання підроблених документів громадянами Грузії під час проведення першого туру виборів президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування