На Рівненщині горіла виборча дільниця, а у Львові махлюють з бюлетенями

Неділя, 7 лютого 2010, 09:26
У Рівненській області в с. Мала Любаша Костопільского району, горіло приміщення виборчої дільниці N74 територіального виборчого округу №158. Виборча дільниця перенесена в іншу будівлю.

Про це заявив помічник начальника Головного керування МНС у Рівненській області Віктор Козак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, пожежа виникла 6 лютого зранку у приміщенні сільського клуба, де розташувалася дільниця.

У цьому цегельному будинку немає опалення. Як з'ясувалося пізніше, осередок загоряння знаходився в сусідній з виборчою дільницею кімнаті, у електрощитовій. Зусиллями працівників клуба пожежа була ліквідована.

Виборчі документи і майно вогнем не ушкоджені, однак будівля клуба залишилася без енергопостачання.

За попередніми даними, пожежа виникла через коротке замикання на електрощиті.

Водночас у Львові під час голосування на ДВК №3 було зафіксовано видачу виборчих бюлетенів без підпису члена комісії.

Про це заявив заступник керівника обласного виборчого штабу БЮТ Андрій Болкун, повідомляє УНІАН.

За його словами, до них звернувся виборець М.Попик, який повідомив, що у неділю зранку під час голосування він отримав бюлетень для голосування без підпису члена дільничної комісії.

Попик звернув увагу члена ДВК, що це є порушенням закону і змусив відповідального працівника комісії підписати бюлетень та поставити своє прізвище.

Болкун закликав усіх виборців бути уважними при отриманні бюлетенів, оскільки у першому турі президентських виборів на двох дільницях у Личаківському районі Львова вибори були визнані недійсними саме через значну кількість бюлетенів без підписів членів ДВК.

"На жаль, ця технологія, як ми неодноразово і попереджали, буде масово використовуватися у другому турі нашими конкурентами", - наголосив бютівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування