У КВУ заявляють про масові підвезення виборців

Неділя, 7 лютого 2010, 15:10
 Донецька обласна організація Комітету виборців України заявляє про факти підвезення виборців до виборчих дільниць.

За словами голови обласної організації Сергія Ткаченка, попри те, що велика кількість людей зараз біля виборчих дільниць у всіх округах зафіксований масовий підвіз виборців до виборчих дільниць.

"Іноді це межує з втручанням органів місцевого самоврядування в виборчий процес. Так, в Маріуполі, в 59 територіальному виборчому окрузі зафіксований факт, коли органи місцевого самоврядування отримали інформацію про явку і публічно зазначили, що вона замала і направлю транспорт, щоб підвозили виборців, які ще не проголосували", - сказав Ткаченко.

Він додав, що з самого ранку спостерігачі фіксують низку конфліктних ситуацій між членами дільничних виборчих комісій від Партії регіонів і БЮТ.

"На дільницях бачимо масове включення виборців до списку для голосування за рішенням самої ДВК", - сказав Ткаченко.

Підвозять людей до виборчих дільниць і в Запорізькій області, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, за даними відділення КВУ, масове підвезення і включення в списки зафіксовано на декількох дільницях 76-го и 78-го територіальних виборчих округів.

"Виборців включають у списки на основі заяв віддрукованих на дільницях і пам'ятки зробленої у корпоративних кольорах Партії регіонів, де йде пояснення закону і заклик не звертатися до суду чи реєстру, а вимагати включення в список", - повідомили в відділенні КВУ. 

У Хмельницькому виборці голосують за неуточненими списками.

"Наші активісти знайшли це порушення на виборчій дільниці №74 ТВО №190. Як пояснили у виборчій комісії, відповідальні особи вчасно подали додаткові списки в міський орган ведення державного реєстру. Однак ніхто не прилучив його до уточненого списку. Тому люди не можуть проголосувати і змушені звертатися в суд або йти додому", - відзначила заступник голови правління  Хмельницького відділення КВУ Тетяна Зеленко.

Масове внесення у списки виборців громадян за рішенням дільничних комісій або довідкою з відділу ведення реєстру - є основним порушенням і в Одеській області.

За словами голови облКВУ Анатолій Бойка, це викликає конфлікти на дільницях, справедливе обурення громадян, а також недостачу бюлетенів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування