Регіони далі бачать "каруселі" і "косинки" у Києві, БЮТ - інші порушення

Неділя, 7 лютого 2010, 16:12

Київська організація Партії регіонів заявляє, що спостерігачі від Віктора Януковича продовжують виявляти факти фальсифікацій БЮТівців у столиці.

"У Голосіївському районі у порушення закону продовжують агітувати за Юлію Тимошенко, а в Солом'янському затримали "карусельника" і не допустили голосування за схемою "косинка", - заявив голова виборчої кампанії Януковича у Києві, нардеп Василь Горбаль.

За його словами, член комісії від Януковича на дільниці №53 у Подільському районі Києва припинив спробу проголосувати виборниці, не прописаної там.

Спостерігач від Тимошенко, каже Горбаль, відібрав у членів комісії паспорт цієї жінки і швидко випровадив її, блокуючи при цьому прохід для міліції, щоб та змогла сховатися.

Складено акт. В окружну комісію подана вимога про позбавлення повноважень члена комісії від Тимошенко за сприяння у фальсифікації за схемою "косинка".

На дільниці №26 у Солом'янському районі спостерігач Януковича побачив, що виборець, вийшовши з кабінки, не кинув бюлетень у скриньку, а сховав його в кишеню. На місце викликали міліцію, голова комісії написав заяву, спостерігачі склали акт.

За даними "регіоналів", протягом 30 хвилин під'їхав чорний "Субару", з нього вийшли двоє чоловіків, нібито представники правоохоронних органів. Вони запитали ім'я виборця - і на його питання "що мені за це буде" заспокоїли: "нічого".

Водночас, фракція БЮТ у Київраді заявляє, що на дільниці № 122 у Києві спостерігачем від Януковича зареєстровано С. Артеменка, який, за інформацією виборців-свідків, є заступником голови Дніпровської райради столиці, депутатом Блоку Черновецького.

"Це є прямим порушенням чинного законодавства", - наголошує прес-служба фракції БЮТ у Київраді, нагадуючи, що за законом "Про вибори президента" посадова чи службова особа органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування не може бути офіційним спостерігачем.

Народні депутати від БЮТ звернулися до начальника УМВС у Києві, прокурора Києва та начальника ГУ СБУ у Києві та Київській області з проханням невідкладно вжити заходів щодо протидії "корупційних дій" з боку посадової особи місцевого самоврядування.

Крім того, БЮТ заявляє, що у Солом'янському районі Києва 20 хворих централізовано вивезли з Київської міськлікарні №6 (закрита виборча дільниця №118).

"Наші члени комісії та спостерігачі помітили, що хворі цієї лікарні проголосувавши не стали вертатися до стаціонару. Їх централізовано вивезли з виборчої дільниці. Наразі, перевіряються їх прізвища у списках ДВК за місцем їх реєстрації, щоб громадяни не мали можливості проголосувати ще раз", - сказав керівник Солом'янського райштабу Тимошенко Олександр Соломенцев.

Він також повідомив, що на декількох дільницях у Солом'янському районі представники ПР "позривали плакати-нагадування, які містили законодавчі норми щодо права вибору громадян та запобігання вилученню бюлетенів через їх недійсність".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News