КВУ: Порушення поки не тягнуть на визнання виборів недійсними

Неділя, 7 лютого 2010, 18:34
 

Зафіксовані порушення у день виборів, не дозволяють говорити про можливе визнання їх недійсними на окремих дільницях.

Про це заявив голова Комітету виборців Олександр Черненко, повідомляє Ліга.net.

"Поки всі ці порушення фіксуються і їм запобігають. Рано говорити, що цей масив є підставою для визнання недійсними виборів на окремих дільницях", - сказав він.

За словами Черненка, зафіксовані порушення стосуються підвозу виборців на дільницю для голосування і проведення агітації під час цього підвозу, незаконного включення виборців до списків у день голосування.

Зокрема, у Житомирі спробували масово включити до списків військовослужбовців.

Крім того, зафіксовані порушення стосувалися підкупу виборців і організації так званих "каруселей".

Такі випадки були зафіксовані в Херсонській, Луганській областях та у місті Києві.

"На жаль, немає можливості організувати спостереження на всіх ділянках. Тому оцінку масштабів цього явища поки давати рано. Очевидно, що цей масив порушень дасть підставу для оскарження результатів виборів. Однак, якщо після закінчення голосування і підрахунку голосів кількість порушень залишиться на такому ж рівні, як і зараз, і не буде спостерігатися масових і системних фальсифікацій, вони не вплинуть на загальну картину голосування", - наголосив Черненко.

Він також зазначив поліпшення кампанії, у порівнянні з 2004 роком.

"У будь-якому випадку, ця кампанія стала кращою, ніж вона була в 2004 році. Таких масових порушень, як тоді не зафіксовано", - додав він.

"Оскарження результатів виборів буде однозначно. Але наскільки ці протести будуть мотивовані, залежить від того, чи зможе ця сторона надати відповідну законодавчу базу, що підтверджує фальсифікації по всій Україні. Однак, такого поки не спостерігається", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...