Міліція не виявила "системи" в порушеннях і штабних вказівок

Понеділок, 8 лютого 2010, 14:57

Міністерство внутрішніх справ не виявило суттєвих порушень, які змогли б призвести до зриву другого туру виборів президента.

Про це заявив на прес-конференції у понеділок заступник голови МВС Олександр Савченко.

"Ми не знайшли системи у цих порушеннях. Сказати, що з якогось із політичних штабів лунали вказівки, ми не можемо", - сказав він.

За словами Савченка, юристи з обох боків розходяться у думках лише з приводу того, чи вважати порушенням масове підвезення виборців на дільниці.

Але вирішення цих питань за законом не входить до повноважень МВС, хоча міліція зафіксувала кілька випадків алітування в автобусах - додав він.

На переконання Савченка, навіть 12 випадків замінування виборчих дільниць не змогли призвести до зриву виборів попри те, що під час обшуку цих приміщень для виявлення вибухівки процес голосування затримувався.

"Дії міліції ніяк не зашкодили виборцям. Ми не втратили жодного бюлетеня, ми забезпечили перевірку транспортних засобів, які їх перевозили", - сказав він.

"Можу сказати, що наші дії забезпечили нормальне функціонування виборчого процесу, все інше - юридичні питання", - додав Савченко.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News