"Регіони" кажуть, що не будуть створювати квотний уряд

Понеділок, 8 лютого 2010, 18:32
У Партії регіонів відкидають можливість формування нового уряду за квотним принципом.

Про це заявила регіоналка Ганна Герман на прес-конференції.

За її словами, уряд має формуватися "лише виходячи з професійних якостей, з можливостей конкретного професіонала найкраще реалізовувати стратегію виходу з кризи і стратегію змін та реформ".

"Лише з цього огляду, а не за політичною доцільністю, і не за якимись там квотами", - наголосила Герман.

У свою чергу регіонал Борис Колесніков, відповідаючи на питання щодо строків можливого створення нової коаліції у парламенті, заявив: "Я думаю, що розмови про антикризову коаліцію можуть відбутися після того, як ЦВК затвердить протокол і Янукович стане президентом".

На питання щодо шансів на можливе утворення нової коаліції у чинній Верховній Раді, регіонал відповів: "Як каже мій друг Рінат Ахметов - це до букмекерських контор. Я не можу шанси оцінювати".

Він також зазначив, що Партія регіонів не збирається запрошувати у нову команду чинного премєра Юлію Тимошенко.

"Український народ проголосував за зміну влади. Запрошувати у команду Юлію Тимошенко, або когось з команди Тимошенко - це як мінімум нерозумно. Тоді виходить, що Янукович бився, щоб отримати крісло будь-якою ціною", - зазначив Колесніков.

Як відомо, раніше лідер регіоналів Віктор Янукович заявив, що 9 лютого почнуться переговори про створення нової парламентської коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування