Європейці не хочуть закривати двері перед Україною

Понеділок, 8 лютого 2010, 21:44
Спостерігачі від Європарламенту на виборах президента України заявили, що двері до Європи для України мають бути відкриті.

Про це йдеться в комюніке, поширеному в понеділок у Брюсселі.
   
"Двері до Європи мають бути відкриті для України. Нормально проведені вибори - це важливий сигнал для громадської думки ЄС, що Україна стала нормальною європейською країною, яка має право зробити європейський вибір", - заявив глава делегації Павло Коваль.

"Я сподіваюся, що цей вибір буде підтриманий підписанням угоди про асоціацію ЄС-Україна і ослабленням візового режиму", - зазначив він.

Євродепутат з Німеччини Ребекка Хармс передрекла новому президенту України вирішення важкого завдання консолідації країни, подолання розколу схід-захід.

Вона закликала члена Єврокомісії Штефана Фюле, який займатиметься питаннями розширення ЄС і політикою європейського сусідства, "приділити особливу увагу Україні та підтримати її демократичний розвиток".

На думку всіх спостерігачів від Європарламенту, виборчий процес був проведений коректно, проте, як зазначила румунка Адіна-Іоана Валеан, для функціонування демократії потрібні більш широкі і довготривалі законодавчі рамки.
   
За словами болгарина Крістіана Вігеніна, "вибори ясно показали, що Україна послідовно рухається до політичної стабільності та зрілості".

"Наступним кроком має стати відновлення давно відкладеного процесу реформування країни в інтересах українців", - вважає він.
   
Європарламентар з Латвії Інесе Вайдере, в цілому позитивно оцінивши організацію виборів, вказала на прагнення партій використати "дірки" в законодавстві: в день голосування на вулицях можна було бачити плакати, які представляють собою пряму або опосередковану агітацію.

Німкеня Барбара Вайлер зазначила недостатню прозорість правил фінансування передвиборчої кампанії кандидатів.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News