Питання з кандидатурою прем'єра у Януковича майже вирішене?

Вівторок, 9 лютого 2010, 10:47

Питання про кандидатуру майбутнього прем'єра - Миколи Азарова - у команді Віктора Януковича "практично вирішене", пише "Дело".

Хоча, як пише видання з посиланням на джерело у Партії регіонів, у середовищі "регіоналів" звучать кілька кандидатів на посаду прем'єра - Микола Азаров, Борис Колесніков і Юрій Бойко.

Неофіційно звучить також ім'я Юрія Єханурова - але Колесніков спростовує ці чутки: "Це з області фантастики".

За словами депутата Михайла Папієва, число реальних претендентів на посаду прем'єра можна перерахувати по пальцях однієї руки. За його словами, ним може стати лише той, хто вже мав досвід роботи на керівних посадах в уряді.

Ганна Герман говорила журналістам: "Ім'я цієї людини (претендента на прем'єрство) уже на кінчику язика - і ви її добре знаєте".

Як пише видання, регіонали "завуальовано вже визнали" Азарова новим головою виконавчої влади - але сам Азаров уникає коментарів на цей рахунок.

Як відомо, раніше Азаров уже натякнув, що претендує на посаду прем'єра, але майже одразу його прес-секретар заявила, що це був жарт, і представники ПР пізніше підкреслювали, що питання з кандидатурою прем'єра ще не вирішене фракцією.

Між тим, "Дело" пише, що за неофіційними даними, Папієв і Герман також отримають високі посади при новому президенті.

За даними видання, екс-міністр праці й соцполітики Папієв може претендувати на посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. Хоча раніше в команді Януковича цю посаду обіймав Дмитро Табачник.

Герман, як і Сергій Льовочкін, має шанс стати головою секретаріату президента Януковича. Принаймні, вона вже заявила, що точно не буде претендувати на посаду міністра культури.

У цілому більшість призначень у майбутньому Кабміні, імовірніше за все, продублюють розподіл портфелів у т.зв. "опозиційному уряді" Януковича.

За інформацією газети, можливі невеликі ротації. Наприклад, екс-міністр палива й енергетики Бойко може отримати посаду віце-прем'єра з ПЕК. Місце міністра палива й енергетики може дістатися екс-міністру вугільної промисловості Сергію Тулубу.

Екс-міністр сім'ї та спорту Віктор Корж тепер нібито не проти обійняти посаду міністра охорони здоров'я.

Поки що не визначена кандидатура на крісло міністра промполітики, яке в опозиційному уряді займав Анатолій Кінах.

Посада голови МВС, швидше за все, при новому уряді дістанеться Миколі Джизі, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування