Тимошенко зможе оскаржити вибори, тільки коли Янукович стане президентом

Вівторок, 9 лютого 2010, 13:14

Результати президентських виборів можна буде оскаржити у Вищому адміністративному суді України (ВАСУ) тільки після того, як ЦВК офіційно оголосить ці результати.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він нагадав, що ВАСУ можна оскаржити дії ЦВК по встановленню офіційних результатів виборів.

"Поки таких дій не було", - відзначив Магера, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На питання, чи бачить він можливість проведення третього туру президентських виборів в Україні, заступник глави ЦВК нагадав, що в 2004 році Верховний суд прийняв рішення про призначення третього туру в зв'язку з масовими порушеннями системного характеру, що вплинули на результат виборів.

Магера також нагадав, що приведення обраного президента до присяги у Верховній Раді проводиться через 30 днів після оголошення результатів виборів. На його думку, цього терміну буде досить для того, щоб у судах були розглянуті всі скарги.

При цьому Магера висловив впевненість у тім, що поки ВАСУ не розгляне скаргу на результати виборів по суті, Верховна Рада не повинна приводити знову обраного президента до присяги.

Крім того, Магера повідомив, що на даний момент ЦВК прийняв 42 протоколи окружних виборчих комісій з мокрими печатками.

За його словами, поки лише близько 5 таких протоколів були з окремими думками членів окружкомів.

Заступник глави ЦВК також повідомив, що поки жоден із протоколів не був відправлений на уточнення. Разом з тим, він не виключив, що це може бути зроблене після обробки протоколів і у випадку виявлення якихось неточностей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування