Лозінський приїхав здаватися до Києва з Криму - сам, але з безвиході

Понеділок, 1 березня 2010, 14:59

Екс-депутат Віктор Лозінський, якого було затримано вранці у Києві, сам приїхав до Головного слідчого управління ГПУ з Криму.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко.

"Він приїхав разом зі своїм приятелем, на автомобілі приятеля – той привіз Лозінського в Головне слідче управління", - сказав він.

Але перед цим, повідомив Бойченко, в ході оперативних заходів ГПУ й СБУ було встановлено місце перебування екс-нардепа БЮТ у Криму.

"Спецпідрозділи взяли його в щільне кільце, він був фактично під ковпаком – і йому нічого не залишалось, як здатися", - сказав прес-секретар Генпрокуратури, зазначивши, що в дорозі Лозінського "супроводили" ті ж спецпідрозділи.

При цьому він не підтвердив і не спростував інформацію, що Лозінський в той час, коли його розшукували, переховувався на території Одеської, Донецької, Кіровоградської областей. За словами Бойченка, його там нібито бачили, але усе це ще буде встановлено.

Прес-секретар ГПУ також критично поставився до інформації, нібито Лозінський не знав, що знаходиться у міжнародному розшуку.

Бойченко наголосив, що екс-депутат не міг не користуватися ЗМІ, тим більше, що нещодавно була заарештована його "довірена особа" – єгер (Голованівського лісництва, де сталося вбивство, у якому звинувачують Лозінського), а раніше інші фігуранти справи.

"Він не міг не знати, що він оголошений у розшук, це несерйозно", - сказав Бойченко.

Як відомо, об 11 ранку у понеділок, 1 березня, працівники Служби безпеки й Генпрокуратури затримали у Києві Лозінського, який був у розшуку з липня 2009 року.

Тепер екс-депутат, якого звинувачують у вбивстві громадянина Валерія Олійника на полюванні у мисливських угіддях Голованівського району Кіровоградської області 16 червня 2009 року, дає свідчення слідству.

Раніше були затримані інші учасники того полювання - зокрема, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський. Останній був відпущений під підписку про невиїзд.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування