Європа побачила, як Янукович їй посигналив

Понеділок, 1 березня 2010, 18:15

Президент Європарламенту Єжи Бузек упевнений, що Україна і ЄС потрібні один одному.

Про це він заявив у Брюсселі в понеділок на прес-конференції, яка відбулася за підсумками двосторонньої зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

Бузек також повідомив, що перше засідання міжпарламентської асамблеї в рамках східного партнерства "Евронест" відбудеться 23-24 березня в Брюсселі.
 
"Я вірю, що ваш візит до Європарламенту є початком довгого шляху співробітництва між Україною і Євросоюзом. Ми потрібні один одному", - сказав він.

За його словами, не дивлячись на те, що як Україна, так і країни ЄС стоять перед обличчям тривалу кризу, ЄС готовий надати свою підтримку.

Бузек нагадав, що офіційні Київ і Брюссель вже тісно співпрацюють в рамках відповідної делегації із зв'язків Україна-ЄС, а також в рамках східного партнерства.

Він висловив впевненість у необхідності поновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом, співпраці у сфері реформ.

"Я впевнений, що це наш спільний інтерес - співпрацювати якомога тісніше", - підкреслив він.

За словами президента Європарламенту, в ході зустрічі сторони обговорили "дорожню карту" подальшої співпраці.

Бузек особливо виділив енергетичну і газову сфери. Він також наголосив на необхідності зміни виборчого законодавства в плані його поліпшення, зокрема, в таких аспектах як поліпшення фінансування, співпраці зі ЗМІ.

Крім того, він висловив задоволення у зв'язку з тим, що перший візит в якості президента Янукович здійснив до Брюсселя.

"Це - дуже важливий сигнал для всіх нас в Європейському Союзі", - підкреслив він.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News