Ректори низки провідних ВУЗів заступилися за Табачника

Четвер, 18 березня 2010, 13:04

Ректори провідних українських ВУЗів підтримують призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти.

Про це йдеться у зверненні низки діячів науки і культури, адресованому президенту Віктору Януковичу, прем'єру Миколі Азарову, спікеру Володимиру Литвину, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Представники інтелігенції впевнені, що діяльність Табачника на посаді голови Міністерства освіти і науки буде сприяти належному розвитку української освіти і науки.

"Ми вважаємо його (Табачника) саме тим державним діячем, який може забезпечити відродження вітчизняної освіти і науки", - йдеться у зверненні.

Автори документа дають позитивну оцінку роботі Табачника на посаді віце-прем'єра в урядах Януковича, "спрямовану на поліпшення ситуації в освіті".

"... Завдяки позиції Табачника освіта була вільна від тоталітарної ідеологізації, яка несумісна з нормами існування демократичного суспільства і оголошеним курсом на європейську інтеграцію", - зазначають діячі науки.

Вони вітають намір міністра повернути зовнішньому тестуванню "його справжні функції" і автономію ВНЗ.

Крім того, автори звернення висловили підтримку задекларованому Табачником забезпеченню вільного вибору мови для навчання всіх рівнів, тестування та складання іспитів.

"Для нас очевидно, що пропагандистська кампанія проти призначення Табачника спекулятивно роздувається певними політичними силами і об'єктивно спрямована проти відродження освіти і науки України", - йдеться у зверненні.

Підписанти запевнили, що зроблять все можливе, щоб "курс реформ Табачника був якомога швидше реалізований, що має вивести освіту і науку України на якісно новий рівень розвитку".

Звернення підписали ректори Київського національного університету ім. Шевченка Леонід Губерський, Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський, Національного авіаційного університету Михайло Кулик, Національного медичного університету ім. Богомольця Анатолій Москаленко, Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі, Київського національного університету будівництва і архітектури Анатолій Тугай, Національного університету харчових технологій Анатолій Українець.

Також серед підписантів - ректор Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі Олександр Покращук, Академії муніципального управління Володимир Присяжнюк, Київського національного університету технологій та дизайну Олег Волков, Національного університету фізичного виховання та спорту Володимир Платонов, Херсонського державного морського інституту Володимир Ходаковський, в.о. ректора Київського національного лінгвістичного університету Мирослав Соловей.

Крім того, звернення підписали ректори Київського національного університету театру, кіно і телебачення Олексій Безгін, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Василь Чернець, Київського інституту музики ім. Глієра Олександр Злотник, Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв Олександр Чуміхін, директор училища хореографічного мистецтва Андрій Лягущенко, гендиректор, художній керівник Театру російської драми ім. Лесі Українки Михайло Резнікович.

Як відомо, раніше низка представників інтелігенції та інших вузів, а також деяких політсил почали кампанію проти Табачника, спрямовану на його звільнення з Міносвіти.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування