Турчинов вважає Тимошенко незамінною

Понеділок, 1 березня 2010, 23:00

НУ-НС не може об'єднати більшість депутатів своєї фракції навколо нової кандидатури прем’єра від блоку.

Про це сказав перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі ICTV, коментуючи заяви лідера фракції НУ-НС Миколи Мартиненка про те, що чинну коаліцію готова підтримати більшість НУ-НСівців, якщо прем’єр Юлія Тимошенко поступиться своєю посадою.

"Це позиція декількох депутатів фракції НУ-НС, яка не є позицією фракції. Просто їм необхідне якесь прикриття для проведення переговорів з Партією регіонів, щоб якось змонтувати коаліцію, проти якої вони дуже активно і жорстко виступили ще півроку тому", - наголосив він.

За словами Турчинова, "саме для цього таке притягання за вуха ситуації зі зміною прем’єра".

"Коли б депутати цієї поважної фракції дійсно могли визначитися щодо кандидатури прем’єра і більшість - 60, 70 - членів цієї фракції сказали, що це їхня спільна позиція – це можна було б обговорювати", - вважає перший віце-прем'єр.

"Ви ж подивіться - Арсеній Яценюк проводить переговори з "Регіонами", щоб його підтримали на прем’єра, Віктор Ющенко і його прихильники проводять переговори з "Регіонами", щоб його підтримали", - зазначив він.

Турчинов переконаний, що навколо нової кандидатури прем’єра у НУ-НС можуть об'єднатися "максимум 5-10 депутатів".

"Немає зараз іншої кандидатури, ніж Тимошенко, яка б дійсно могла опонувати Віктору Януковичу і його політиці. Немає іншої кандидатури, яка б мала підтримку більше 15 мільйонів наших громадян", - наголосив урядовець.

"Це просто прикриття для проведення переговорів з "Регіонами" щодо руйнації чинної коаліції і побудови нової", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування