Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко-прем’єр не влаштовує народ, нова коаліція вибере кращого - Янукович

Вівторок, 2 березня 2010, 08:39


Найближчим часом у Верховній Раді буде створена "проукраїнська" коаліція – і вона обере прем’єра, який буде найкращим для парламенту.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв’ю українській службі "Бі-Бі-Сі" під час візиту до Брюсселю 1 березня.

"Коаліція буде українською, проукраїнською, і вона, безумовно, буде створена найближчим часом у Верховній Раді, і буде створений професійний уряд", - сказав він.

"Це вкрай необхідно зробити якомога скоріше, тому що Україна не має бюджету – це вперше за всі роки незалежності. Україна сьогодні працює в ручному управлінні, і це вкрай негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в нашій державі", - зазначив Янукович.

"І це обов’язок парламенту це зробити. Якщо парламент це не зробить, будуть дострокові парламентські вибори", - наголосив президент.

Янукович укотре дав зрозуміти, що Юлія Тимошенко як прем’єр його не влаштовує.

"Перш за все цей варіант не влаштовує український народ. Прем’єр-міністр Тимошенко мала можливість у попередні 5 років показати свої здібності і показати позитивний результат розвитку країни, покращення життя людей. Їй це не вдалося", - сказав він.

"Вибори показали, що український народ їй не довіряє. Тому в парламенті немає ніякої перспективи створення парламентської коаліції під прем’єр-міністра Тимошенко", - переконаний президент.

На запитання, чи є в нього якісь преференції прем’єр-міністра – Микола Азаров, Сергій Тігіпко, Арсеній Яценюк, Юрій Єхануров чи хтось інший? – Янукович відповів:

"Я, безумовно, маю свою точку зору, але враховуючи те, що в Україні йдуть демократичні процеси, продовжують нарощуватися ці процеси, парламент має можливість знайти відповідь на це питання".

"Яка кандидатура буде краще для парламенту, таку він і обере. А якщо більшість підтримає когось з цих депутатів, президент України подасть цю кандидатуру на розгляд парламенту", - заявив він.

На запитання, чи визначився він із кандидатурами міністра оборони й міністра закордонних справ, яких за законом пропонує президент, Янукович сказав: "Безумовно, в мене є повна визначеність. І я найближчим часом це проголошу".

А на запитання, чи він уже психологічно звик, що його називають "пане президенте", до президентської ролі, Янукович зізнався: "Я був би не чесний, якщо б сказав, що я звик. Безумовно, мені ще потрібен час для того, щоб я звик".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування