Могильов бере особовий склад МВС у "міцні лещата"

Вівторок, 23 березня 2010, 15:46

У четвер нове керівництво МВС підпише наказ про взаємодію міліції та засобів масової інформації.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній на брифінгу у вівторок, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, причиною підготовки такого документа стала інформація про безпідставні затримання журналістів за минулого керівництва МВС.

Однією з новацій у відносинах міліції та преси, зокрема, стане пункт, відповідно до якого про затримання представника ЗМИ має бути негайно поінформоване керівництво МВС, у тому числі й особисто міністр внутрішніх справ.

Стогній також повідомив, що голова МВС Анатолій Могильов у цілому поставив завдання посилити дисципліну особового складу міліції, інформує "Інтерфакс".

Радник міністра наголосив, що останнє повідомлення про правопорушення з боку міліціонерів викликають занепокоєння. За його словами, тільки за один день 20 березня надійшло 8 повідомлень про неправомірні дії співробітників міліції.

Так, у Солом’янському районі Києва майор міліції затримав жінку-підприємця і вимагав у неї велику суму грошей. В інших регіонах також були зареєстровані факти побиття громадян співробітниками міліції, вимагання й отримання хабарів.

"Тому міністр терміново поставив завдання про посилення дисципліни особового складу, оскільки міліція зараз розхитана й може виконувати поставлені завдання у неповному обсязі", - зазначив Стогній.

Він наголосив, що посилення дисципліни міліціонерів є одним із основних завдань, які стоять перед органами внутрішніх справ.

Присутній на прес-конференції начальник інспекції з особового складу МВС Михайло Дивак повідомив, що за 2 місяці поточного року у відношенні співробітників міліції складено й спрямовано на розгляд до суду 46 адміністративних протоколів за фактами порушень закону про боротьбу з корупцією.

За цей же період за матеріалами Служби внутрішньої безпеки порушено 138 кримінальних справ, переважно у відношенні дільничних співробітників державтоінспекції.

Тільки за останній тиждень, із 13 по 19 березня, за словами Дивака, у МВС надійшло 18 повідомлень про надзвичайні події за участю особового складу МВС. Порушено 16 кримінальних справ, переважно за фактами зловживання службовим становищем, службової підробки, отримання хабара, перевищення повноважень.