Томенко боїться, що скоро всі будуть купувати "донецьку прописку"

Вівторок, 23 березня 2010, 16:33

БЮТівець Микола Томенко вважає помилкою нової влади призначення на керівні посади "донецьких".

Про це він заявив під час зустрічі з журналістами у Чернівцях, говорячи про помилки та прорахунки президента Віктора Януковича і його команди.

"Перша помилка – спроба перегляду ціннісних світоглядних принципів сучасної української держави", - зазначив Томенко, повідомляє прес-служба політика.

За словами віце-спікера, можна говорити про період їх реалізації, але перегляд завжди отримає спротив як української еліти, так і українського суспільства.

"Тому низка заяв щодо перегляду ціннісних принципів української держави є однією з ключових стратегічних помилок нової влади", - заявив Томенко.

Другим прорахунком, за його словами, є принцип формування нової влади, зокрема правоохоронних органів.

Томенко зазначив, що політичні партії, які формували владу після "помаранчевої революції", припустилися помилки стосовно привілеїв у державній службі за принципом чи була людина "на Майдані".

"Натомість теперішня влада, окрім уже означеного партійного принципу, взяла за домінанту місце народження та проживання майбутнього посадовця. Найбільш небезпечним є те, що, зокрема, система МВC, будується виключно за принципом донецької прописки", - заявив він.

Томенко пожартував, що треба зупинити моду, яка спостерігалася в період, коли дозволили еміграцію з Радянського Союзу до Ізраїлю і коли за гроші купувалися довідки про єврейське походження.

"Складається враження, що скоро, якщо ця тенденція не зупиниться, за гроші купуватиметься штамп у паспорт про донецьку прописку", - зазначив він.

Томенко наголосив, що правоохоронні органи загалом та МВC зокрема повинні будуватися виходячи з фахового підходу та авторитетності працівника в тих чи інших регіонах, а не за фактом його народження чи праці в Донецькій області.