За Пукачем в Ізраїлі стежили з біноклів?

Середа, 24 березня 2010, 11:13

У правоохоронних органах є підозри, що екс-генерал Олексій Пукач у 2005 році був в Ізраїлі, а не переховувався в Житомирській області.

Екс-керівник Національного бюро Інтерполу в Україні Ростислав Вергелес розповів в інтерв'ю "Сегодня" про свій виїзд до Ізраїлю у зв'язку з інформацією про Пукача.

"Була така історія. У червні 2005 року мені подзвонив ізраїльський поліцейський і повідомив, що необхідно терміново підготувати документи з описом вини розшукуваного", - розповів Вергелес.

"Я відразу зрозумів, що йдеться не про розшук екс-генерала, а про його затримання. Тому негайно подзвонив слідчому (Роману Шубіну), що вів цю справу в Генпрокуратурі, і вилетів разом з ним в Ізраїль", - продовжив він.

За словами Вергелеса, вночі в готелі він переклав усі документи англійською мовою, а вранці завірив їх печатками в українському посольстві.

"Але потім з'ясувалося, що ізраїльські поліцейські не можуть сказати нічого конкретного про місцезнаходження Пукача. Тому того ж дня з Ізраїлю виїхали співробітники СБУ, що знаходилися там з того ж питання, що і ми", - розповів Вергелес.

"Ми ж провели там ще два дні і теж повернулися додому. Набагато пізніше ізраїльтяни повідомили, що під своїм ім'ям і прізвищем Олексій Пукач їхній кордон не перетинав", - додав він.

Разом з тим, інше джерело видання в правоохоронних органах повідомило іншу версію подій в Ізраїлі.

"Нібито тамтешні правоохоронці все-таки "засікли" екс-генерала на території своєї країни. За ним нібито навіть велося спостереження в біноклі", - пише автор газети.

"Але потім Пукач якимось загадковим чином зник. Може, хтось попередив його, що він знаходиться "під ковпаком"?", - припускає він.

"Якщо це припущення вірне, виходить, екс-голова "наружки" не знаходився всі ці роки в Чудновському районі Житомирської області, як раніше повідомляли ЗМІ", - зазначило джерело.

"Імовірно, що він приїхав туди здаватися вже після переговорів зі слідством, одержавши якісь гарантії. Наприклад, що після суду він одержить досить м'яке покарання. Втім, це тільки версія", - додав співрозмовник.

"Українська правда"