Ющенко: "Після Тимошенко завжди залишається випалене поле"

Четвер, 25 березня 2010, 12:00

"Негідна поведінка" Юлії Тимошенко призвела до розвалу демократичного руху.

Про це він заявив в інтерв'ю Комерсант-Україна, коментуючи слова Хав'єра Солани про розчарування в діях української влади.

"Слова Солани зумовлені одним: взаєминами в таборі демократичних сил. Через негідну поведінку Юлії Тимошенко ми прийшли до розвалу демократичного руху", - відзначив Ющенко.

"Узагалі, Тимошенко усюди приносить у політику один жахливий принцип: у неї усі поділяються на рабів і ворогів. Будь-яка політична сила, що наближається до її орбіти, згоряє. Цей принцип вона сповідує ще з 2002 року, коли вперше приміряла вишиванку, - заявив він.

"У підсумку після Тимошенко завжди залишається випалене поле. І найжахливіше, що разом з цим полем випалюється свята для мене патріотична ідея", - поскаржився Ющенко.

На зауваження журналіста, що щорічні звіти ЄС говорять, що головна перешкода євроінтеграції – відсутність реальних реформ у країні, Ющенко сказав:

"Згоден. Але ж питання реформ, їхньої глибини або ефективності прямо залежать від політичної обстановки. Простий приклад: торік ми підписали в Брюсселі договір про модернізацію української ГТС, на що європейські кредитні установи готові були дати $5,5 мільярдів", - нагадав Ющенко.

"Щоб одержати ці кошти, Україна зобов'язана була реформувати газовий сектор, а ці кроки могла вжити тільки прем'єр. Вона зробила щось? Ні! Така ж ситуація з аверсом Одеса-Броди і з будь-якою іншою сферою", - відзначив екс-президент.