Янукович здійснив чудовий візит до Брюсселя, але якщо він нічого не зробить...

Середа, 3 березня 2010, 08:21


Президент України Віктор Янукович здійснив чудовий візит до Брюсселя.

Таку думку висловила експерт Європейського політичного центру Аманда Поль у розмові з кореспондентом УНІАН у Брюсселі.

"Я думаю, що візит був чудовий, і, можливо, це був найкращий візит серед здійснених українськими лідерами протягом дуже тривалого часу", - сказала вона.

Європейський експерт висловила думку, що Янукович був дуже гарно прийнятий в Брюсселі, а надані європейськими лідерами обіцянки запропонувати Україні "дорожню карту" для переходу до безвізового режиму свідчать про задоволення європейців візитом.

Разом із тим, експерт висловила переконання в тому, що для подальшого розвитку двосторонніх відносин Янукович має продемонструвати реформи в Україні.

"Він (Янукович) має сказати, що, якщо ми віддані ЄС, то ми маємо зробити те, і те, і те, бо ЄС очікуватиме конкретних дій від Януковича. І це сприятиме вимальовуванню майбутнього співробітництва між двома партнерами", - сказала Поль.

"Якщо ж Янукович після повернення додому не зробить нічого, і ситуація залишиться на тому самому рівні, або й погіршиться в області економіки, політичної нестабільності, то навряд чи ЄС захоче просуватися у відносинах далі, ніж є зараз", - наголосила експерт.

Як відомо, 1 березня Янукович здійснив одноденний візит до Брюсселя, де зустрівся з усіма лідерами Євросоюзу. Цей візит став першим закордонним візитом Януковича в статусі президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News