Голоси на відставку Тимошенко є. Міністри забирають речі

Середа, 3 березня 2010, 08:56


Партія регіонів зібрала необхідні голоси для відставки прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як пише "Дело", до ініціаторів відставки Кабміну – Партії регіонів – у повному складі приєднаються комуністи і депутати від Блоку Литвина.

Крім того, за відставку Тимошенко однозначно виступають 8 "нашоукраїнців", включаючи 4-х депутатів від "Єдиного Центру". Інші 64 депутати "НУ-НС" – або проти, або на вівторок ще не визначилися.

"Ми поки не вирішили, будемо обговорювати це вранці (у середу)", - заявив виданню у вівторок лідер Української народної партії, що входить у "НУ-НС", Юрій Костенко.

Група "Наша Україна" на зборах із Вірою Ульянченко у вівторок вирішила не підтримувати відставку Кабміну Тимошенко.

"Ми обговорювали питання відставки уряду Тимошенко і ухвалили рішення не підтримувати її, бо не хочемо встрявати в боротьбу між Партією регіонів і БЮТ", - повідомив газеті "нунсівець" Володимир Карпук.

Цю позицію підтвердили й інші депутати від "Нашої України".

"Я проводив засідання комітету і не був на зустрічі з Вірою Іванівною, але голосувати за відставку, напевно, не буду", - повідомив депутат Станіслав Аржевітін. Такої ж думки дотримується і його соратник Зіновій Шкутяк.

Утім, за словами Карпука, "Наша Україна" обговорювала і питання висування своєї кандидатури в прем'єри: "Ми обговорювали питання висування в прем'єри і Ющенка, і Яценюка, і навіть Порошенка", - сказав він.

У свою чергу, у Партії регіонів націлені відставку Тимошенко.

"226 голосів за відставку Тимошенко ми знайдемо", - заявив один із керівників пропрезидентської партії Володимир Рибак.

Тим часом, за інформацією газети, на позачерговому засіданні уряду Тимошенко у вівторок ввечері обговорювалася доля міністрів після відставки

Міністр юстиції Микола Оніщук зазначив, що навіть після відставки, відповідно до законодавства, міністри залишаються виконувати свої обов'язки.

На це Тимошенко відповіла, що для її виборців відставка уряду означає, що всі члени Кабміну покидають свої робочі місця.

Опитані "Делом" члени уряду неофіційно повідомили, що уже виносять свої речі з міністерств і купують путівки для відпустки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування