Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Статус візиту Януковича в Москву понизили? У МЗС Росії заперечують

Середа, 3 березня 2010, 10:40


Статус візиту президента Віктора Януковича в Москву понижений з "офіційного" до "робочого" через те, що перший його візит був до Брюсселю.

Про це заявила російській газеті "Ведомости" людина, "близька до організаторів візиту" Януковича в Росію.

Як вказує близька до російського МЗС людина, статус візиту (його присвоює сторона, яка приймає) ще може бути переглянутий, остаточне рішення за президентом РФ Дмитром Медведєвим.

Статус офіційного візиту вищий, передбачає більш насичену програму, зокрема покладання вінків до Вічного вогню.

Джерело в Кремлі знає, що на даний момент у плані візиту Януковича значаться зустрічі з президентом і прем'єром.

На негативну реакцію Москви на поїздку до Брюсселя Януковичу вказали на його інаугурації голова Держдуми Росії Борис Гризлов і керівник адміністрації президента РФ Сергій Наришкін.

Як повідомило джерело, близьке до одного з учасників тієї розмови, тоді про поїздку в Брюссель було лише оголошено, а візит до Росії був запланований першим – і поки про Брюссель не було відомо, його статус був визначений як офіційний.

Януковичу натякнули, що візит і зовсім може бути перенесений, якщо глава України зустрінеться з керівництвом НАТО – такої зустрічі у результаті не було.

Після цього, вказує джерело, близьке до організації візиту Януковича в Москву, Україна і Росія домовилися про дату візиту (5 березня): бути в Брюсселі й не зустрітися з НАТО можна лише спеціально.

Однак заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Ігор Лякін-Фролов назвав домислами повідомлення, що візит Януковича в Москву понижений у статусі.

"Ці повідомлення не мають жодних підстав", - сказав він "Інтерфаксу" у середу.

"Офіційний візит – це дуже серйозний захід, який довго готується. Зазвичай офіційний візит триває декілька днів, у ході його підписуються двосторонні документи, та й у цілому виникає дуже багато протокольних аспектів", - заявив високопоставлений російський дипломат.

Він повідомив, що від початку візит Януковича планувався робочим, який носить ознайомлювальний характер.

"Його мета – "звірити годинник", оцінити, на якому рівні знаходяться наші двосторонні відносини", - сказав Лякін-Фролов

Як відомо, Янукович уже доручив Кабміну України забезпечити виконання плану його робочого візиту до Москви 5 березня. Раніше, 1 березня, він відвідав Брюссель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...