Рух слідом за Тимошенко пішов в опозицію

Середа, 3 березня 2010, 22:45

Народний Рух переходить в опозицію до президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у заяві політради партії щодо рішення Верховної Ради про відставку Кабміну, повідомляє прес-служба Народного Руху.

"Рішення про відставку Кабміну стало черговою сторінкою у переліку зрад, якою просякнута українська політика", - йдеться у заяві.

"Фракція Блоку Литвина у повному складі проголосувала за відставку уряду, за виключенням самого Литвина, який полюбляє застосовувати подібний цинічний маневр", - наголосила політрада Руху.

"Таким чином, фракція Блоку Литвина не тільки розвалила демократичну коаліцію, але й відправила у відставку уряд тієї коаліції, до якої сама належала, і голосами якої Литвин повернувся у "крісло" спікера", - зазначається у заяві.

У Народному Русі наголосили, що "Литвин повторив "подвиг" Мороза і українські виборці неодмінно оцінять цей крок на найближчих виборах".

"Що ж до 15 голосів з НУ-НС, то тут яскраво проявилася "іржа", якою просякнута діяльність окремих представників бізнесових кіл фракції НУ-НС. Рішення фракції про відмову від голосування за відставку уряду було знехтуване", - йдеться у заяві.

"Група ЄЦ, у якої "сім п’ятниць на тижні", фактично проявила повну свою безхребетність і залежність від Партії регіонів, оскільки на засіданні фракції заявляла, що виконає рішення фракції НУ-НС", - зазначила політрада.

У партії також заявили, що "проголосуваши рішення про відставку уряду, Партія регіонів та її сателіти-зрадники взяли на себе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації в державі".

"За таких умов політрада Народного Руху заявляє про перехід в опозицію до Януковича та зрадницької більшості, яка викристалізовується у парламенті", - йдеться у заяві.

"Народний Рух ініціює створення демократичної опозиції з метою недопущення узурпації влади в Україні та протидії антидержавницьким і антиукраїнським крокам", - наголосила політрада та закликала "патріотичні й націонал-демократичні сили негайно розпочати консультації з метою об’єднання в демократичній опозиції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...