Янукович: Україна готова до Європи, наскільки Європа готова до України

Четвер, 4 березня 2010, 11:32

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна готова до євроінтеграції настільки, наскільки готова до цього сама Європа.

"Ми реалісти, ми розуміємо, що нам потрібно провести реформи, нам потрібно гармонізувати законодавство, технічні стандарти, питань – тьма-тьмуща", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Хто може сьогодні сказати, коли Україна буде в Європі? Але ми крок за кроком будемо інтегруватися", - додав президент.

При цьому Янукович вважає, що інтеграція - це, зокрема, запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, створення зони вільної торгівлі.

Крім того, президент зазначив, що Україна повинна впевнено захищати свої інтереси на міжнародній арені і проводити помірну політику, що відповідає національним інтересам "46 мільйонів українців".

"Коли ми будемо бачити, що від цих дій ми починаємо краще жити, краще починає жити країна, у нас кращі умови, значить, політика ефективна", - сказав Янукович.

"А зараз ми заявляємо, ми говоримо, і ми вже, можна сказати, вимагаємо, щоб у нас був безвізовий режим, якщо ми партнери... Нам не потрібна гра, нам потрібні конкретні дії", - додав він.

Президент вважає головною причиною "невдач" у взаєминах між Україною та ЄС недовіру до колишньої української влади.

За словами Януковича, керівники ЄС у розмові з ним зауважували, що їх "налякали "помаранчеві" (і Віктор Ющенко, і Юлія Тимошенко) настільки, що ми боїмося вже".

"Налякали тим, що обіцяли-говорили, але нічого не робили, брали зобов'язання і не виконували. І це була система", - заявив Янукович.

"Це була головна проблема наших невдач, це та недовіра, що за 5 років виросла настільки сильно до української влади, що вони зараз налякані тим, що, не дай Боже, це буде продовжуватися так і далі", - додав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування