Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ просить Януковича не освячувати "конституційний бєспрєдєл"

Четвер, 4 березня 2010, 11:49

Фракція БЮТ проситиме президента Віктора Януковича не підписувати зміни до регламенту у разі їх остаточного ухвалення.

Про це на брифінгу у четвер заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Ми звертаємося до президента не підписувати цей закон, який грубо порушує Конституцію", - сказав він.

При цьому Кириленко спрогнозував, що остаточне рішення з цього питання може бути ухвалено у п’ятницю, або на наступному тижні.

"Скорочена процедура – це може бути і завтра проголосовано остаточне рішення. Хоча дається 7 днів. Наступний тиждень – пленарний", - нагадав він.

Кириленко назвав зміну регламенту, що дозволять формувати коаліцію за рахунок окремих депутатів, а не фракцій, "конституційним бєспрєдєлом".

"Нашу коаліцію добивали вимогою – дайте підписи. Через день після того, як нас знищили за цією статтею, виявилося, що закон має зворотну силу і зараз списки з підписами не вимагаються!", - обурився він.

При цьому Кириленко зазначив, що єдиний вихід із цього становища, який бачить БЮТ, - це дострокові парламентські вибори.

"І реальний вихід з цього становища, який вбачає наша політична сила, один – іти на дострокові парламентські вибори, а далі сідати за Основний закон і працювати над гармонізацією всіх цих речей", - сказав він.

На питання, чи буде БЮТ вдаватися до блокування трибуни парламенту у разі, якщо закон буде ухвалено і Янукович його підпише, Кириленко відповів:

"Ми не будемо блокувати нічого. Це буде вже виглядати смішно. Ми будемо вдаватися до таких речей зараз... Блокувати трибуну, хапатися за владу, щоб знову сміялися, ми не будемо. Ми будемо апелювати до вас (журналістів) як до суспільства".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування