Костенко сказав, у яку коаліцію піде УНП. І замовив слівце за Ющенка

Четвер, 4 березня 2010, 14:11


Група Української народної партії, що входить у фракцію "НУ-НС", не ввійде у коаліцію, яка буде створена неконституційним шляхом.

Про це заявив у четвер лідер УНП Юрій Костенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Українська народна партія ніколи не буде принципово брати участь у коаліції, яка буде створена у неконституційний спосіб", - сказав він.

Костенко підкреслив, що потрібен шлях, який виведе Україну з політичної кризи.

У зв'язку з цим лідер УНП заявив, що демократичним шляхом має бути створена коаліція, яка відстоюватиме національні інтереси й робота якої буде базуватися на принципах: нація, демократія, Європа.

Костенко також зазначив, що для того, щоб переговорний процес між політичними силами у Верховній Раді проходив плідно, необхідно оголосити мораторій на питання, які можуть викликати протиріччя у майбутній коаліції.

А саме: зміна державного статусу української мови, інтеграція в НАТО, визнання учасників національно-визвольних рухів.

Костенко також повідомив, що група депутатів УНП підтримає кандидатуру екс-президента Віктора Ющенка на посаду прем'єр-міністра.

"Українська народна партія розглядає і підтримує на посаду прем'єр-міністра України кандидата від національно-демократичних сил, де на першому місці стоїть кандидатура Віктора Андрійовича Ющенка", - заявив лідер УНП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування