Янукович має бути готовий працювати з Тимошенко - єврокомісар

Четвер, 4 березня 2010, 20:36

Президент Віктор Янукович повинен бути готовий працювати з широкими політичними колами, включаючи опозицію.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в четвер у Брюсселі, виступаючи у Чеському домі.
   
Зокрема, говорячи про Україну, він відзначив два "важливих виклика" - політичну стабільність і відновлення економіки.

"Щоб відповісти на перший (виклик), новий президент повинен бути готовий працювати з широкими політичними колами, включаючи опозицію" - сказав він, підкресливши також необхідність проведення конституційної реформи.

Зупинившись на економічній ситуації, Фюле знову констатував позицію Єврокомісії, відповідно до якої нова адміністрація "повинна імплементувати безліч реформ".

Серед необхідних кроків єврокомісар назвав повернення України до співробітництва за програмою Міжнародного валютного фонду, імплементацію реформ у газовому секторі, ухвалення держбюджету на 2010 рік і продовження роботи для відновлення банківського сектора.

Крім того, зазначив він, мають бути зроблені серйозні реформи для боротьби з корупцією.

"У той же час, ми повинні запропонувати конкретну підтримку Україні в її зусиллях щодо реформування, наприклад, надавши макрофінансову допомогу, продовжувати підтримувати реформи та модернізацію газового сектора", - сказав Фюле.

Він також упевнений, що Київ і Брюссель "повинні бути готові далі обговорювати дорожню карту відносно досягнення в довгостроковій перспективі безвізового режиму".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування