Турчинов звинуватив януковичів у газовому саботажі

П'ятниця, 5 березня 2010, 11:18

Кабінет Міністрів звинувачує Партію регіонів у саботажі розрахунків за природний газ у східних і південних регіонах України.

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю виконуючий обов'язки прем'єра Олександр Турчинов, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Турчинов сказав, що розрахунок з "Газпромом" за спожитий у лютому газ був проведений, незважаючи на складну ситуацію з розрахунками всередині самої України.

"Я хочу заявити, що розрахунок проводився в досить складних умовах, коли східні та південні регіони, де ситуація повністю контролюється Партією регіонів, фактично припинили розраховуватися за спожитий газ, і була створена штучна ситуація для того, щоб Україна не змогла вчасно розплатитися", - зазначив він.

Турчинов навів розміри боргів за природний газ у поточному році: Дніпропетровська область - більше 440 млн.грн., Донецька область - більше 504 млн.грн., Запорізька - 166 млн.грн., Крим - 104 млн.грн., Луганська область - 197 млн.грн., Одеська область - 176 млн.грн., Харківська область - 439 млн.грн.

Також, за словами Турчинова, великі борги за газ у Миколаївської, Херсонської областей та міста Севастополь.

"Загалом по цих регіонах не погашений борг у поточному році, а це січень і лютий, складає 2 млрд. 157 млн.грн. Додайте до цієї цифри непогашений борг за спожитий газ в минулому, 2009 році, який становить 1,8 млрд. грн.", - сказав він.

"Я хочу підкреслити, що навіть якщо розрахунки в цих регіонах становлять від 10 до 20% від сум, на які спожито газу, незважаючи на ці штучні провокаційні проблеми, НАК "Нафтогаз України" своєчасно розрахувався з "Газпромом", і на сьогодні у нас відсутній борг перед Російською Федерацією за спожитий газ, жодного цента боргу сьогодні немає", - підкреслив Турчинов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування