Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв цитував Януковичу "Кавказьку полонянку"

П'ятниця, 5 березня 2010, 13:06

Президент Віктор Янукович однією зі своїх цілей ставить наздогнати Росію в соціально-економічному розвитку.

"Як своє завдання я бачу, щоб відносини Росії та України зробили крутий поворот у правильному напрямку, і щоб ми виконали те завдання, про яке мріють народи України і Росії", - сказав український президент на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим.

Янукович підкреслив, що нещодавні вибори в Україні були дуже непростими, але демократичними, і висловив надію, що з цими виборами в українській політиці, як у зовнішній, так і у внутрішній, багато чого зміниться, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Янукович також зазначив, що пам'ятає про надії українських виборців, які розраховують на зміну відносин з Росією в кращу сторону.

"Я добре розумію виборців, тому що я, як простий громадянин України, а не лише політик, спостерігав, і мені було неприємно бачити, і ми ніколи не думали, що таке може бути в наших відносинах", - сказав український президент.

Він заявив про необхідність використовувати потенціал, який є в російсько-українських відносинах, зокрема, традиційні зв'язки між економіками двох країн у промисловому секторі.

"Україна завжди була житницею, і, маючи такий потенціал в економіці, ми сподіваємося, що будемо використовувати всі сильні сторони, які є в економіках Росії та України, особливо в цей складний період фінансово-економічної кризи", - зазначив Янукович.

За його словами, Україна могла б використовувати російський досвід у цій сфері, оскільки період стабільності в російській економіці допоміг подолати перший удар світової фінансово-економічної кризи.

"Росія трохи просунулася вперед, і моє завдання - в хорошому сенсі слова - наздогнати Росію, підтягнути рівень життя, пенсійного забезпечення, соціальних умов до російського рівня, тому що ми живемо поруч, люди між собою спілкуються і знають умови життя наших сусідів", - зазначив він.

Янукович висловив упевненість в тому, що можливості Росії і України дозволять обом державам "створити той ефект синергії, що дозволить підняти на нову якість економіки".

Він назвав цікавою ініціативу російського президента з модернізації економіки в країни.

"Я думаю, що нам є чим поділитися один з одним", - сказав він.

У свою чергу, президент Росії Медведєв додав, що Україна завжди була не лише житницею, але і здравницею, і кузнею.

"Пам’ятаєте, як говорили у фільмі ("Кавказька полонянка")", - зауважив президент Росії, повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...