Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не сподобався "поворот" Януковича у Москві

Субота, 6 березня 2010, 16:26

Заява Віктора Януковича про перегляд рішення щодо Степана Бандери є поступкою національними інтересами, вважає екс-президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав, коментуючи візит Януковича у Москву, повідомляє прес-служба "Нашої України".

На думку Ющенка, перший офіційний візит Януковича до Москви "не продемонстрував кроків до розв’язання ключових проблем двосторонніх відносин".

"Натомість його результати посилили у суспільстві тривогу – чи не приховує гасло про "поворот" в україно-російських стосунках односторонніх поступок всупереч національним інтересам України", - переконаний він.

"Російська сторона не подала будь-яких сигналів щодо перегляду кабальних для України газових контрактів, щодо реалізації важливих економічних проектів, з облаштування спільного кордону, без якого неможливий безвізовий режим з Євросоюзом. Москва продовжує демонструвати жорстку і послідовну політику, добиваючись зміни зовнішнього і внутрішнього курсу України з метою підпорядкування українських національних інтересів російським", - додав Ющенко.

На думку екс-президента, для цього використовуються економічні інструменти "у вигляді втягування у митний союз, військові – відмова від виведення Чорноморського флоту РФ з української території".

"Але в останні роки посилилось і пряме втручання у внутрішні справи України під гаслами "захисту прав російськомовних громадян" та "недопущення переписування історії", - сказав він.

"На жаль, президентЯнукович не зміг нічого протиставити такій політиці російської сторони", - додав Ющенко.

Знаковою поступкою національними інтересами Ющенко назвав "публічне зобов’язання напередодні святкування 65-ї річниці перемоги Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні переглянути рішення про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері і Роману Шухевичу".

"Спроба перегляду рішення української держави про вшанування цих героїв – це виклик мільйонам її громадян – усім хто, сповідує ідеали незалежної демократичної європейської України", - вважає Ющенко.

"Слабка, розділена Україна вигідна деяким політикам і ззовні і всередині. Але українським громадянам потрібна вільна, сильна і справедлива Україна. Потрібна держава, що чує їх сподівання, а не бажання закордонних політиків. За неї вони голосують на всіх виборах і сподіваються від глави держави розуміння своєї відповідальності перед нацією", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...