Європа сподівається, що Янукович стане "людиною стабілізації"

Неділя, 7 березня 2010, 15:55

В Європі очікують економічної та політичної стабілізації в Україні.

Про це заявив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Томаш Камінські, коментуючи візит президента Віктора Януковича до Брюсселю, повідомляє УНІАН.

"Найголовніше, чого очікують політики в Європі, – це економічна та політична стабілізація в Україні. Думаю, ми не будемо рухатися вперед у відносинах Україна-ЄС без цієї стабілізації", - наголосив він.

"І щоб не казали про пана Януковича, тут багато хто, в тому числі і я, сподіваються, що він стане людиною стабілізації ситуації в Україні, і це, на мою думку, дуже важливо зараз", - вважає Камінські.

"Мені здалося, що він під час свого візиту якраз і привіз цей месидж – месидж стабілізації, месидж нормальних відносин з ЄС і, звичайно, ми розуміємо також, нормальних відносин з Росією", - сказав депутат Європарламенту.

За його словами, "жоден розумний чоловік в Європі не очікує від України конфліктів з Росією, а навпаки, ми очікуємо, що Україна житиме мирно з Росією".

"Хоча ми, особливо ті, хто є друзями України, бачили особисто, що дуже часто не з вини української сторони ці відносини були, скажімо так, не найкращими", - зазначив Камінські.

Депутат Європарламенту також заявив: "Для нас дуже важливо, щоб новий президент спробував побудувати такий проєвропейський консенсус в українській політиці. І якщо йому це вдасться, це стане переламним моментом".

"Знаєте, навіть польські колишні комуністи, такі, як екс-президент Александр Кваснєвські, ряд прем’єр-міністрів, які колись були членами Компартії ще за радянських часів, вони від самого початку сильно підтримували цей напрямок на Захід, і нам, полякам, це дуже допомогло", - наголосив він.

Крім того, Камінські зазначив, що "членство в ЄС і співробітництво з ЄС – це не лише допомога, і не лише кошти, які ідуть з Брюсселя, але також дуже важливий для благополуччя країни процес досягнення європейських стандартів всередині країни".

"Ми хочемо допомагати Україні, але я думаю, що й сама Україна вкрай зацікавлена в оновленні своїх стандартів і поступовому приведенні їх до стандартів ЄС", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування