Євродепутат: ті, хто хотів – вже давно виїхали з України

Неділя, 7 березня 2010, 16:33

Чим скоріше українці отримають можливість подорожувати до ЄС без віз, тим краще.

Про це заявив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Томаш Камінські, повідомляє УНІАН.

"При цьому я не боюся великої еміграції, тому що мені здається, що ті, хто міг і мав бажання знайти роботу на Заході – вони її вже знайшли, в тому числі і в Польщі, де досить багато українців працює зараз, і ми дуже поважаємо ту роботу, яку вони роблять в Польщі", - сказав він.

"Так що, переконаний: ті, хто хотів – вже давно виїхали, тому навряд чи буде якась дуже значна хвиля нової еміграції з України. А ми в парламенті, і я особисто, будемо активно підтримувати запровадження безвізового режиму", - зазначив депутат.

Камінські також наголосив: "Звичайно, жоден відповідальний політик чи чиновник в Європі не може сказати, що Україна стане членом ЄС дуже швидко. Це – довгострокова перспектива".

"Але, на моє переконання, найважливіше – відкрити двері, щоб ця перспектива дійсно наближалася", - заявив він.

Відповідаючи на питання, щодо Парламентської Асамблеї ЄвроНЕСТ, яка об’єднає парламентарів країн-членів ЄС та країн "Східного партнерства", депутат Європарламенту сказав: "Думаю, це буде дуже гарна платформа для обміну думками та досвідом".

За його словами, ця Асамблея допомагатиме процесу розширення ЄС на Схід.

"В політиці дуже важливі особисті стосунки, які в даному випадку виникнуть між депутатами України та інших країн-учасниць Східного партнерства, а також депутатами країн-членів ЄС", - зазначив Камінські.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування